8 Mayıs 2011 Pazar

Windows 7′de Sistem Onarım Diski Nasıl Oluşturulur?

Sistem Onarma Diski Oluşturma

Windows sisteminize herhangi bir zarar gelmesi olası bir durumdur.Bu gibi durumlarda Windows’u tekrar kurtarmak için sistemi onarabilmeniz gerekir.Sistemi onarabilmek için de bir kaç yöntem bulunmaktadır.Sistem kurtarma seçeneklerinden birisini kullanmak için Windows yükleme diskine sahip olmanız veya bilgisayar üreticiniz tarafından sağlanan kurtarma seçeneklerine erişiminizin olması gerekir.
Bu iki seçenekten herhangi birine sahip değilseniz yapmanız gereken şey sistem onarım diski oluşturmaktır.Sistem onarım diski oluşturarak sistem kurtarma seçeneklerine ulaşmış olacaksınız.Şimdi sistem onarım diskini nasıl oluşturacağınıza bakalım.
Yapmanız Gerekenler
İlk önce Yedekleme ve Geri Yükleme’yi açmanız gerekmektedir.Açmak için Başlat > Denetim Masası> Sistem ve Bakım > Yedekleme ve Geri Yükleme‘yi tıklatın.
Solda Sistem onarım diski oluştur seçeneğini göreceksiniz.Bu seçeneğe tıklatın ve adımları izleyerek sistem onarım diskini oluşturun.
Not:Windows yükleme diski takmanız istenirse, sistem onarım diski oluşturmak için gereken dosyalar bilgisayarınızda bulunamıyor demektir. Bir Windows 7 yükleme diski takın.

Sistem Onarım Diski Nasıl Kullanılır?

  • Sistem onarım diskini oluşturduktan sonra bu diski CD veya DVD sürücünüze takın.
  • Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Eğer sistem onarım diskinden başlatmanız istenirse herhangi bir tuşa basın.
  • Bilgisayarınız CD’den veya DVD’den başlatılacak şekilde yapılandırılmamışsa, bilgisayarınızla birlikte gelen bilgileri kontrol edin. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarını da değiştirmeniz gerekebilir.
  • Dil ayarlarınızı seçin ve ardından İleri’yi tıklatın.
  • Bir kurtarma seçeneği belirleyin ve ardından İleri’yi tıklatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder