25 Mayıs 2011 Çarşamba

AMD'den Düşük Tüketimli G-Dizisi APU'lar

Yeni AMD APU'lar tüketim konusunda çok cimri.

AMD çok düşük tüketimli, DirectX 11 destekli, x86 "Bobcat" çekirdekli iki yeni işlemciyi daha pazara sürdüklerini açıkladı.

T40R ve T40E kodlu G-dizisi gömülü APU işlemcilerin ısıl tasarım güçlerinin (TDP) sırasıyla 5.5 ve 6.4 Watt olacağı, bunun da önceki sürümlerden %39 daha düşük olduğu açıklandı. Çok düşük güç tüketimi ve 361mm²'lik küçük boyutları ile bu APU'lar bazı endüstriyel taşınabilir aygıtlar, el terminalleri, kiosklar gibi yeni kuşak küçük gömülü sistemlerde kullanılmak için son derece uygunlar.

AMD Gömülü Sistemler Birimi yöneticisi Buddy Broeker "Geçmişte birçok uygulayıcının bizim 15 W TDP'li APU işlemcilerimizi çoğunlukla fansız gömülü sistemlerde kullanmayı tercih ettiklerini gördük. Bugün AMD Fusion APU'larımızı dile kolay 7W TDP'nin de altına çekerek, fansız gömülü sistemlerdeki tüm geleneksel sorunları yıkacağımıza inanıyoruz. Sistem tasarımcıları artık ısınma ve boyut sorunlarıyla boğuşmadan, özgürce tasarım yapabilecekler." diyor.
Özellikle aktif soğutma sistemi eklemenin olanaksız veya pahalı olduğu, güvenilirlik açısından fan gibi bozulma riski olan parçaların eklenmesinin riskli olduğu ya da sessizlik gereken ortamlarda çalışması gereken ürünler için fansız işleyiş son derece kritik.

Yukarıdakiler evinize alacağınız kişisel bilgisayarınız için tercih nedeni olmayacaktır. Ancak çevremizdeki birçok gömülü sisteme gireceğine emin olduğumuz yeni AMD APU'ların binlercesi ile farkına varmadan kuşatılacağız gibi görünüyor.

thgtr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder