Android OS, akıllı telefon pazarında gerçekten iddialı bir yarışmacı haline geldi. Pazarın en güçlü telefonları artık Android kullanıyor ve her geçen gün birçok insan Android OS’ye merhaba diyor.
Tabi bu süreçte, Android OS’un en güçlü yanlarından biri olan uygulamalar da bir hayli önemli. Android dünyasına yeni ayak basan insanlar için kullanışlı uygulamaları bulmak biraz zaman alacaktır. Bu zamanı kısaltmak ve en azından birkaç alternatif uygulama sunabilmek adına, sizler için en iyi 20 Android Market uygulamasını bir araya getirdik.
Advanced Task Killer
Android’in çoklu görev yeteneği bazen ters etkiler yapabiliyor. Aynı anda çok fazla uygulama kullanmak sistem yavaşlamasını beraberinde getirecektir. Advanced Task Killer isimli bu uygulama, kullanmadığınız programları kolayca kapatabilmenizi sağlayan kullanışlı bir görev yöneticisi. Sadece Android telefonlarında birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştıranlar için değil, aynı zamanda pil ömrünü arttırmak isteyenler için de son derece faydalı olabilir.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
TweetDeck
Android’in Twitter istemcisi üstüne düşen görevi başarıyla yapıyor, kabul; fakat Twitter, Facebook ve Buzz gibi birçok sosyal ağ ortamına aynı anda bağlı kalmayı başarabilen az sayıda uygulama var. TweetDeck isimli bu uygulama ile durum güncellemelerinizi bu ağlar üzerinden gönderebilir, çektiğiniz ve içerisinde konum bilgisi de bulunan (geotagged) fotoğraflarınızı bu ağlar üzerinden paylaşabilirsiniz. Kısacası bu uygulama kullanıcıyı, her sosyal ağ için farklı bir uygulama derdinden kurtarıyor.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
doubleTwist
doubleTwist, Apple’ın iPod ve iPhone için geliştirdiği iTunes programına benzer bir uygulama. Harika bir medya oynatıcı olmasının yanı sıra tüm müziklerinizi, videolarınızı ve podcastlerinizi düzenleyebilirsiniz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Angry Birds
iOS’un en çok oynanan oyunlarından biri olan Angry Birds, kuşlar ile bu kuşların yumurtalarını çalan domuzlar arasındaki savaşı yönetiyoruz. Dokunmatik ekranın tüm nimetlerinden faydalanan bu oyunda sürükle bırak yöntemi ile kuşları fırlatıyoruz. Doğru açı ve doğru gücü aynı anda sağlayabilirsek domuzlardan intikamımızı da almayı başarıyoruz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Catch Notes
İlham denilen şey, bir anda gelir ve geldiği hızla gider. Eğer aklınıza gelen bir şeyi o an not almazsanız, onu sonsuza kadar kaybedebilirsiniz. Catch Notes adlı bu uygulama, aklınıza gelen bir şeyi kolayca kaydedebilmenizi sağlıyor. Ana ekrandan erişilebilen “widget” benzeri arayüzü sayesinde hızlı bir şekilde notlarınızı ve görüntülerinizi kaydedebilirsiniz. Ayrıca uygulama, şifre desteği sayesinde fikirlerinizin çalınma ihtimaline karşı sizi de koruyor.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
appESP
Android OS, rakipleri karşısında elini güçlendirse de uygulamaların bilgilerine erişim sıkıntısı hala sürüyor. Bu yüzden AppStoreHQ adlı uygulama sitesi, appESP adındaki bu uygulamayı geliştirme gereği duymuşlar. appESP, Android kullanıcılarının uygulama arama işini kolaylaştırıyor. AppStoreHQ’nun devasa yazılım kütüphanesinde gezinmeyi kolaylaştırmasının yanı sıra bu uygulama, kullanıcıların indirme alışkanlıklarına göre uygulama önerisi de sunuyor.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Facebook for Android
Birden fazla sosyal ağ kullanan için TweetDeck’i önerdiysek de sadece Facebook gibi tek bir ağı kullananlar için bu program fazlalık olabilir. Facebook for Android, adından da anlaşılabileceği gibi kullanıcıyı dünyanın en popüler sosyal ağına bağlıyor ve durum güncellemesi, mesaj gönderimi, fotoğraf paylaşımı gibi tüm özellikleri telefona getiriyor.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Lookout Mobile Security
Virüs, trojan gibi kötü niyetli yazılımlar Android’te, bilgisayarlarımızda olduğu kadar yaygın değil. Bu yüzden Android işletim sistemli bir cihaz için anti-virüs uygulamasına para vermek istemeyen birçok kullanıcı var. Fakat Lookout Mobile Security ile sadece bu tarz yazılımlardan korunabilmekle kalmıyorsunuz, aynı zamanda kolaylıkla veri yedeklemesi de yapabiliyorsunuz. Tabi uygulamanın en güzel tarafı ücretsiz olması.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
SCVNGR
Eğer gezmeyi ve yeni şeyler denemeyi seven insanlardansanız, SCVNGR tam size göre bir uygulama. Aslında bu uygulama, kullanıcıların bazı mekânları ziyaret edip belirli eşyaları denedikleri mekân bazlı bir oyun. Kullanıcı, uygulamanın önerdiği yol haritası izleyerek puan kazanıyor ve bu puanlar ile eşya satın alabiliyor. Ayrıca uygulama, diğer kullanıcıların ziyaret ettikleri yerleri de size önererek farklı mekânları gezmenizi sağlıyor.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Skyfire Browser
Mobil cihazların neredeyse hepsinde, birkaç sayfayı aynı anda açmaya izin veren tarayıcılar mevcut, fakat bunların kaç tanesi bu sayfaları kolayca erişilebilen sekmeler halinde sunabiliyor? Skyfire Browser, bilgisayarlarımızda kullandığımız tarayıcılar gibi sekme sistemine sahip. Fakat bundan daha önemlisi ve uygulamanın en büyük avantajı, YouTube gibi flash tabanlı siteleri destekliyor olması. Ayrıca Skyfire Browser ile bu gibi sitelerde videoları tam ekran olarak izlemek de mümkün.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Skype
Skype’ın Android uygulaması, WiFi veya 3G üzerinden sesli arama, kısa mesaj ve sesli mesaj gibi özellikleriAndroid telefonlara getiriyor. Skype’dan Skype’a yapılan aramalar dışında uygulama ücretsiz olmasa bile GSM operatörlerine göre çok daha uygun fiyatlı olduğu aşikar.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Kindle for Android
Android cihazınızda Amazon’un e-kitaplarını okumak isteyenlerdenseniz, Kindle for Android tam size göre. Uygulama e-kitapları indirme, düzenleme ve tabi ki okuma gibi özellikler ile Kindle deneyimini vaat ediyor. Kindle’nin orijinal göz dostu eInk teknolojisinin yerini tutmasa da, uygulama sayesinde kullanıcılar yanlarında taşımaları gereken cihazların birinden kurtulabilir.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Camera 360 Pro
Bu uygulama, Android cihazınızın kamerasının tüm nimetlerinden faydalanmanızı sağlıyor. Cihazla birlikte gelen yazılım iş görse de Camera 360 Pro ile çok daha iyi fotoğraflar çekmek mümkün. Popüler kamera tiplerini simüle edebilen filtrelerin yanı sıra uygulama, az ışıklandırılmış cisimlerin fotoğrafları için HDR işlemini de destekliyor.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Pvz
PopCap Games’in oyununu beklemek yerine bir grup geliştirici, Plants vs. Zombies’ın resmi olamayan bir Android sürümünü yarattı. Plants vs. Zombies’in neredeyse tüm özelliklerini ve sevimli grafiklerini kullanan bu uygulama, resmi olarak desteklenen bir uygulama değil, tekrar hatırlatalım :)
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
EZTVDroid
Gittiğiniz her yerde sevdiğiniz dizileri ve televizyon programlarını takip etmek mi istiyorsunuz? EZTVDroid, Android cihazınızı direkt olarak televizyon ile alakalı torrentlerin ve indirmelerin bulunduğu EZTV servislerine bağlıyor. Ayrıca EZTV’nin program özelliği ile dizileri kaçırmanıza imkân yok. Programın yasallığı ise biraz tartışılır tabi.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Dropbox
Evdeki bir dosyanızı iş yerinde de açmak mı istiyorsunuz? Dropbox’ın bu uygulaması, popüler dosya paylaşım servisine ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey. Her Dropbox hesabı 2 GB depolama alanı ile birlikte geliyor (100 GB’lık depolama alanı için aylık ücret ödemeniz gerekli) ve bu hesabınıza Android cihazınızdan dosya yükleyebilir, ve istediğiniz her yerden erişebilirsiniz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Root Explorer
Diğer tüm bilgisayar sistemleri gibi Android cihazınızın da bazı saklı ve erişime kapalı bölgeleri var. Root Explorer adlı uygulama ile bu bölgeler erişebilir ve istenile değişiklikleri yapabilirsiniz. Uygulamanın tek özelliği bir değil elbette; uygulamanın ayrıca ZIP dosyalarını düzenlemek, SQLite veritabanlarını görebilmek gibi yetenekleri de mevcut.
Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
SNesoid
SNesoid, eski NES (Nintendo Entertainment System) oyunlarını Android sistemler üzerinde oynamayı sağlayan bir emülatör. Uygulama çalıştırıldığında ekran ikiye ayrılıyor, üst kısımda oyun çalışırken alt kısım görsel kontrol ekranına dönüşüyor. Emülatör üzerinde oyunların çalışması için, eski oyunların ROM dosyalarına ihtiyaç olduğunu da hatırlatalım.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Impossible Level Game
İşte öğrenmesi kolay fakat üzerinde uzmanlaşılması zor bir oyun. Bu oyunda tek yapmanız gereken ekrana dokunmak fakat işin zor kısmı nereye ve ne zaman dokunmak gerektiğini çözebilmek. En ufak bir hatada en başa dönmek gerekiyor, bu yüzden çözümleri akılda tutmak önemli. Kolay gelsin!
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Robo Defense
Kule savunma oyunları, taşınabilir cihazlarda sıklıkla tercih edilen oyunların başında geliyor. Yine bir kule savunma oyunu olan Robo Defense’de ise dalgalar halinde gelen robotlara karşı kulemizi, stratejik olarak yerleştirdiğimiz silahlar ile koruyoruz. Başarılı olarak gerçekleştirdiğimiz savunma için puan kazanıyoruz ve kazandığımız bu puanlar ile kulemizi geliştirip, artarak gelen düşmanlara karşı savunuyoruz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
thgtr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder