25 Ocak 2011 Salı

En iyi bilgisayar bakım programları

Bilgisayarınızın Bakımını İhmal Etmeyin

Çalıştığınız bilgisayarın sorun vermeden çalışmasını istiyorsanız, olur olmadık yerlerde hata vererek sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız kesinlikle bakımını yaptırmanız gerek.Bilgisayara bakımı yaptırmak hem bilgisayarınızın hemde sizin ömrünüzü uzatacaktır.Çünkü bilgisayar bakımını yaptırdığınız sürece olur olmadık hatalara kızmayacak ve boşu boşuna sinirlenmeyeceksiniz.:)

 
Bilgisayar bakımını yapmak için bilgisayarınızı iyi tanımalı, temizliğini iyi yapmalı ve gereksiz uygulamalarla boşuna kasmayın.Bakım yapmanızı sağlayacak bir çok uygulama bulunmakta.Bu uygulamarı kullanarak bilgisayarınızın bakımı kolaylık yapabilirsiniz.
İşte bilgisayarınızın bakımını yapabileceğiniz araçlar…

Sorunlarınız Tespit Edilecek

Bilgisayar kullanıcılarının en çok zorlandıkları konulardan birisi de sorunun ne olduğunu anlayamamaktır.Karşılaşılan herhangi problemin neden kaynaklandığının bilinmemesi probleminde çözülmesi karşısındaki en büyük engel olmaktadır.

Bilgisayardaki sorunun kaynağını bulduğunuz da çözüme kolayca gidebileceksiniz.Sorun ağda mı sorun var, güvenlikte mi sıkıntı var, donanımsal mı, yoksa yazılım, sürücü bir şeyler mi çakışıyor anlamak oldukça güç olabiliyor.
Bilgisayar kullanıcıların karşısına en sık çıkan sorunlar için otomatik sorun tespiti ve çözümü sunan uygulamlaar mevcut. Bunlar hayatı çok kolaylaştırabiliyor…

McAfee’s Stinger İndir


Sistem Bilgisi Almanın En Kolay Yolu

Kullandığınız bilgisayarı ne kadar iyi tanıyorsunuz.Gerçek performans ve hız elde etmek istiyorsanız kullandığınız makinayı detaylıca bilmeniz gerekiyor.Peki bilgisayarınız hakkında detaylı bilgiyi nasıl elde edeceksiniz.İşte bilgisayar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlerin imdadına Speccy yetişiyor…

Speccy, hem küçük boyutu ile hemde protable sürümü ile bütün isteklerinize cevap verebilecek bir uygulamadır.Oldukça başarılı bir uygulama olan Speccy ile işlemci tipi, modeli, hızı, sıcaklığı, RAM türü ve miktarı, anakart modeli ve çipseti gibi bilgiler elinizin altında.
Bir USB belleğe atıp bilgisayardan anlamayan arkadaşınızın sistem özelliklerini de kolayca keşfedebilirsiniz.



Otomatik Güncellemeye Geçin

Kullandığınız yazılımların son sürümünün çıktığından haberdar olmanıza gerek yok.Bütün bu yazılımları da takip etmenize gerek yok.Çünkü sizin yerinize bütün bu işleri yapacak uygulamar bulunmakta…
Kullandığınız programları güncel tutmak istiyorsanız otomatik yazılım güncelleyen programlardan birine sahip olmanız gerekiyor.Yükleyeceğiniz uygulama sayesinde kullandığınız yazılımları el ile güncellemenize gerek kalmadan otomatik olarak güncellemelerini alabileceksiniz.


Fakat bununla birlikte hala manuel güncelleme isteyen bazı uygulamalar mevcut. Hem bunlar için, hem de güncellemelerin kontrolünü ele almak için çeşitli otomatik güncelleme yazılımları kullanabilirsiniz.
Güncellemeler sizi güvenlik açıklarına karşı koruduğu gibi, yeni program özelliklerinden de yararlanmanızı sağlarlar. 

AppSnap İndir


Kaldırılamayan Programlara Son

Bilgisayarınızda program kaldırmak istediğiniz vakit Windows denetim masasını kullanırsınız.Program ekle/kaldır aracılığı ile kaldırmak istediğiniz programları bilgisayrınızdan kaldırırsınız.Bu anlamda işe yarayan bir uygulama olan Windows’un bu hizmeti bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor.


Öyle programlar var ki kaldırıncaya kadar canınızdan bezdirir ve Denetim Masası aracılığı ile bir türlü kalkmaz.İşte tam bu sırada farklı araçlar kullanmanız gerekiyor. Revo Uninstaller ve IObit Uninstaller isimli araçlar bu tür durumlara karşı gereken gücü kullanıcıya sağlıyor.
Windows güncellemelerine kadar yönetme imkanı sunan bu uygulamalar, dosyalar Windows tarafından kilitlenmiş ve normalde açılmaz olsa bile bu kilitleri kaldırıp gerekeni yapma yeteneğine sahip.


Bilgisayarınızı Temiz Tutun

Bilgisayarınızı sorunsuz kullanmak istiyorsanız bakımını doğru bir şekilde yapmanız gerekir.Bilgisayar hızında sorun yaşamak ve olur olmadık hatalar almak istemiyorsanız bilgisayarınızın bakımını nasıl yapacağınızı da bilmeniz gerekir.Bu yüzden donanımınızın temizliğine dikkat etmelisiniz.
Bilgisayar sitemizinin temizliği sorunsuz çalışmanızı sağlayacaktır.Bu yüzden sisteminizin temizliğini sağlayacağınız yazılımı da bilgisayarınızda hazırda bulundurmalısınız.Sisteminiz için en önemli temizlik yeri kayıt defteridir. Dosya ilişkilerini barındıran bu alan düzenli ve temiz ise sistemde istikrar sorunları azalır ve performans artar.


Temiz bir sistem için en popoğler ücretsiz yazılımlardan birisi CCLeaner’dır. İnternet tarayıcı geçmişinizi temizler, masaüstünüzü toplar ve sistemi derinlemesine elden geçirerek performansı arttırır.
CCleaner’ın alternatifi olan ve belirli aralıklarla otomatik temizliğie ayarlanabilen nCleaner’ı da denemelisiniz.

 Kaynak: bilgisayarkurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder