25 Ocak 2011 Salı

Gereksiz eklentiler nasıl kaldırılır?

Gereksiz Eklentileri Temizleyin

Bilgisayarınızı hızlandırmanın bir diğer yoluda eklentileri kaldırmaktır.Bütün eklentileri kaldırın demiyoruz fakat kullanmadığınız gereksiz eklentilerden bir an  önce kurtulun.Çünkü bu eklentiler bilgisayarınızın sistem kaynaklarını kullandığı için yavaşlamasına neden oluyor.

Eklentileri Nasıl Kaldırılır?
   
   Internet Explorer’dan eklentileri kaldırmak için tarayıcınızı açın ve Araçlar, Eklentileri Yönet bölümüne gelip ihtiyacınız olmayanları devredışı bırakmanız yeterlidir.
Firefox’tan eklentileri kaldırmak için tarayıcınızı açın ve Araçlar, Eklentiler altından Eklentiler bölümünde etkisizleştir ya da kaldır seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Microsoft Office 2007 gibi ofis uygulamaları da kullandıkları eklentilerle bilgisayarınızı yavaşlatmaktadır.Buradan da eklentileri kaldırmak için Araçlar altında eklentileri bularak kaldırabilirsiniz.
   Microsoft Office Sharepoint Server Colleague Import eklentisi de Sharepoint sunucusu kullanmıyorsanız sizin için gereksiz olabilir. Dahası Microsoft Outlook Mobile hizmetini        Outlook’tan SMS yollamıyorsanız kullanmıyorsunuz demektir. Uygulama makroları için Visiual Basic kullanmıyorsanız da Microsoft VBA’ya bir Outlook eklentisiolarak gerek yoktur.

Kaynak: bilgisayarkurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder