25 Ocak 2011 Salı

Netbook alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Netbook Alacakların Dikkatine

   Hayatın her alanına internetin girmesi ile birlikte netbook’lar da çok popüler bir cihaz haline geldi.Sizde internetsiz yapamam, her yerde internete girmem gerekiyor diyorsanız netbook’a ihtiyacınız olacak.
   Peki netbook alırken nasıl bir tercih yapmanız gerekiyor.Netbook seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor biliyor musunuz? İşte 5 önemli soruda netbook seçimi;

Seçmeniz Gereken İşletim Sistemi

   Piaysada bulunan netbook’lar genellikle Windows XP veya Windows 7 işletim sistemi ile birlikte geliyor.Ancak Windows XP netbook’larda hızlı çalışmasına karşın teknolojinin çok gerisinde kaldığını unutmayın. Windows 7 ise hız konusunda biraz problemli.Eğer Linux veya Chrome OS gibi bulut tabanlı bir işletim sistemi kullanacaksanız donanımınızı da ona göre seçmeniz gerekecek.Bu yüzden netbook alamdan önce uyumluğu kesinlikle kontrol etmelisiniz.


Netbook Yerine Tablet Olur Mu?

   Netbook alamadan önce kendinize bu soruyu kesinlikle sormalısınız.Eğer elinizde bir laptop var ise daha küçük bir netbook’unuz olsun isteyebilirsiniz.Ancak yeni teknoloji olan tablet bilgisayarları da alabilirsiniz.Çünkü hem netbook’tan daha küçük ebatlara sahip hemde netbook’lar kadar harika işlere imza atabiliyorlar.


   Özellikle Netbook’unu sadece RSS beslemelerini okumak için, Twitter ve e-posta uygulamalarıkullanmak için kullanacaksanız sizin için bir tablet, netbook’tan daha uygun olabilir.Ayrıca Tablet PC’lere klavye bağlama gibi seçeneklerde bulunuyor.

Netbookların RAM İhtiyacı Ne?

Netboklarda en önemli hususlardan birisi de RAM olayıdır.Neredeyse bütün Netbook’lar 1GB  RAM ile gelmektedir.Ancak Windows 7 işletim sistemli bir Netbook kullanıyorsanız bu RAM’in yetersiz olduğunu görebilirsiniz.Bunun için RAM yükseltmesi yapabilirisiniz.Fakat Ram yükseltmesi yapmanız için ürünün kasasını açmak zorundasınız.Bunu yaptığınız takdirde cihazı garanti dışı bırakmayacağından emin olun.






Klavye Nasl Olmalı?

Netbook’lar küçük cihazlar olduğu için klavye problemi yaşayabilirsiniz.Zira yazı yazarken zorlanmayı kimse istemez.Bunun için netbook alırken klavyesini test edin.Hangi netbook’un klavyesi daha iyi test edin.Seçtiğiniz netbook modelinin klavyesini test etmenizde fayda vardır






Netbook Yerine Akıllı Telefon Olur Mu?

    Akıllı telefonların günden güne gelişiyor olması bu telefonları bilgisayarlarla yarıştırıyor düzeye kadar getirmeyi başardı.Bu yüzden bir netbook alamadan önce kendinize bu soruyu sorun; Acaba netbook yerine akıllı telefon olur mu?

    Akıllı telefonlar taşınması itibari ile ve işletim sistemleri ile parmak ısırtacak seviyeye kadar yükselmiş durumda.Bir netbook ile yapabileceklerinizin neredeyse tamamını bu akıllı telefonlar ile başarabilirsiniz.Android için 3G, kablosuz ağ, GPS ve tonla uygulama mevcut; iOSve Blackbery‘nin cihazları bazı netbook’ları utandıracak kadar iyiler.

Sonuç:
   Kendinize bütün bu soruları sorduktan sonra hala netbook almaktan yana düşüncenizde sabit iseniz hiç durmadan netbook almanız gerekiyor.En yakın teknoloji marketine giderek bu kriterleri de göz önünde bulundurarak netbook’unuzu almanızda fayda var.

 Kaynak: bilgisayarkurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder