26 Ocak 2011 Çarşamba

Modem alırken nelere dikkat edilmeli?

Modem Seçimi

Modem bilgisayarınızın internete bağlanmasını sağlayan bir cihazdır.Bilgisayar alırken genellikle bilgisayara dahili bir modem takılı olduğunu görürsünüz.Birçok bilgisayarda dahili bir şekilde satılmaktadır.Bu şekilde bilgisayarınızın internet bağlantısını gerçekleştirirsiniz.
Bu dahili modemler kaliteli olmalarına rağmen her zaman işinizi görmeyebilir.Eğer internette uzun süre kalanlardan iseniz harici bir modeme ihtiyaç duyabilirsiniz.

Modem İhtiyacının Belirlenmesi

Bir çok modem modeli piyasada kullanıcıya farklı seçenekler sunmaktadır.Siz kendi ihtiyacınıza göre modeminizi seçmelisiniz.Kablolu mu kablosuz mu olacağında modem hızına kadar herşeye dikkat etmelisiniz.Bizim size önerimiz her zaman için kablosuz modem olacaktır.Çünkü kablosuz modemler ile zamanı geldiğinde laptop ile de internete bağlanabilirsiniz.Aynı zaman telefonların internete bağlanma özellekleri de bu ihtiyacı doğuruyor.Çünkü bir çok telefonun Wi-Fi özelliği bulunmakta.Eğer Wi-Fi telefon aldığınızda kablosuz modeminiz yoksa bu özellik hiçbir işinize yaramayacaktır.
Modemlerde port durmu da bulunmaktadır.1 porttan 4-6 porta kadar ev kullanıcıları için seçenekler bulunmaktadır.Eğer evde birden fazla bilgisayar kullanacaksanız ve kablolu olacaksa(masaüstü bilgisayarlar) kesinlikle bilgisayar sayısına göre modeminizin port sayısını seçiniz.
Yeni teknolojiler sayesinde masaüstü bilgisayarınızı da kablosuz bir şekilde internete bağlamanız mümkün.Bunun için geliştirilen cihazları bilgisayarınıza bağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz.
Kısacası alacağınız modem kablosuz olsun, her ihtimale karşı en az 2 portlu olsun ve veri transfer hızı yüksek olsun.Model seçeminde de güvenilir markaları seçiniz.Teknik destek alabileceğiniz modem markalarını seçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder