26 Ocak 2011 Çarşamba

Yulaf guatr hastalığını önlüyor

Uzmanlar, guatr hastalığına yol açan tiroidin düzenli bir şekilde işlev görmesi için yulafın ideal bir besin olduğunu belirtiyor ve bol bol yulaflı gıdalar tüketilmesini tavsiye ediyor.
Tiroid bezi yavaş çalıştığı zaman bitkinlik, soğuğa karşı dayanıksızlık ve çabuk üşüme gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.
Tiroid ile birlikte kan dolaşımı da yavaşlıyor. Halsizlik ve baş dönmesi gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu konuda şikayetleriniz varsa, kahvaltıda her gün düzenli olarak yulaflı yiyecekler tüketin.
Ayrıca, nekahat dönemindeki hastalar için yulaf çok yararlı bir besin. Vücut bitkin olduğu zaman, yulaf her türlü fiziksel ve beyinsel yorgunluğu giderip, zindelik veriyor.
Çok enerjik bir besin olduğu halde, son derece hafif ve hazmı da kolay.
Yulaf, vücuda doğru miktarda karbonhidrat, B grubu vitaminleri, demir, fosfor ve kalsiyum sağlayarak, kas ve kemikleri güçlendiriyor.
Yulaf, dişleri koruyor ve sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder