26 Nisan 2011 Salı

En İyi 10 Ücretsiz Veri Kurtarma Yazılımı

Son zamanlarda sağda solda onlarca veri kurtarma programı başlığı görmeye başladım. Sonunda bende bu başlıklardan birine yer vermeye karar verdim. Her bilgisayar kullanıcısının başına gelebilecek bir durumdur. Olabilecekleri önceden tahmin etmek güçtür, yine de çoğu kullanıcı verilerini yedeklemez ve sonunda verileri geri getirmek için türlü yollara başvurur. İşte bu noktada devreye giren veri kurtarma yazılımları oluyor. İşte verilerinize tekrardan kavuşmanıza olanak sağlayan 10 adet ücretsiz veri kurtarma yazılımını sizlere sunuyorum

10.Avira UnErase Personal
Avira UnErase Personal bir veri kurtarma yazılımıdır. Güvenlik yazılımları ile tanınan Avira firmasının kişisel kullanım için ücretsiz olarak sunduğu bu yazılım küçük boyutu ve kolay kullanımı ile dikkat çekmektedir.

Yazılımın Hizmet Kapsamı ve İşlevleriMerkezi, geniş ağ destekli veri kurtarabilme (professional sürüm)
Desteklenen dosya sistemleri: FAT16, FAT32, NTFS4, NTFS5
Sıkıştırılmış dosyaları kurtarabilme (NTFS, NTFS5)
Şifrelenmiş dosyaları kurtarabilme (NTFS5)
Akışkan dosya verilerini kurtarabilme (NTFS, NTFS5)
Aynı ada sahip birden fazla dosyayı kurtarabilme
Yerelleştirilmiş dosyaları kurtarabilme
Bütünüyle ulaşılabilir sürücüler ve ağ kapsamındaki tüm silinen dosyaları kurtarabilme (professional sürüm)



9.Glary Undelete
Bilgisayarınızda sildiğiniz dosyalar tam olarak silinmezler. Özellikle yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz ücretsiz ve başarılı bir yazılımdır.
Program seçtiğiniz sabit sürücü bölümlerini tarayarak kurtarılabilecek durumda olan dosyaları listeler.
Program listelediği dosyalar hakkında detaylı bilgi görüntüleyebilir.
Konumu, kurtarma durumu, boyutu gibi.
Tek tek seçim yapılarak kurtarma işlemi yapılabilen programda tüm listelenen dosya ve klasörler tek tıklama ile seçilere kurtarılabilir ayrıca listedeki dosya ve klasörler içerisinde arama yapılabilir.
Program arama kriterleri programın sağ üst köşesinde bulunan Dosyalar düğmesine tıklanarak yapılabilir. Boyuta, tarihe veya dosya türüne göre arama yapma imkanı sunmaktadır.
Program FAT, FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5 , NTFS + EFS dosya sistemlerini desteklemekte ve veri kurtarabilmektedir.
Sabit sürücünüzde arama yapabilen program aynı zamanda taşınabilen aygıtlarda da veri kurtarma işlemini gerçekleştirebilmektedir.

İndirin: Glary Undelete


8.ADRC Data Recovery Software Tools
Ücretsiz olan bu program acemi kullanıcılar için son derece basit arayüzü içeriyor. Yazılım ile kolaylıkla veri kurtarabiliyorsunuz.Kritik kurtarma işlevlerini basit bir şekilde yapabiliyorsunuz. Yedekleme dosyaları, disk imajları, sabit diskin bozuk kesimleri, yedek kopya dosyaları üzerinde tam kontrol sağlamanızı sağlayacak.



7.FreeUndelete
FreeUndelete programı silinmiş dosyaları kurtarmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir veri kurtarma programı. Önemli bilgilerinizin, dokümanlarınızın veya dosyalarınızın yanlışlıkla silinmesi gibi olası üzücü durumlarla karşılaşabilir ve bu dosyaları bir daha elde edemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Böyle bir durumda ihtiyacınız olan tek şey bir dosya kurtarma programı.
FreeUndelete dosya kurtarma işlemini kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz, belirlediğini disk üzerinde tarama yapıp silinen dosyaları bulabileceğiniz ve istediklerinizi geri getirmeye çalışabileceğiniz, küçük olmasına rağmen verimli ve güçlü bir araç. NTFSFAT32 ve FAT16 dosya sistemlerine destek sunan bu ücretsiz yazılım kötü gün dostu olarak ihtiyacınız olabilecek ve her zaman elinizin altında bulunması gereken bir program.

İndirin: FreeUndelete



6.Undelete Plus

Undelete Plus yazılımı FAT 12 / 16 / 32, NTFS ve NTFS5 dosya sistemlerini destekler.Önemli belgeler, fotoğraflar, video, müzik ve e-postaları kolayca kurtarır.Geri Dönüşüm Kutusu’ndan boşaltılmış verileri de kurtarır.Sabit disk bölümleme hatasından sonra kaybolan dosyaları da kurtarır.Sabit diskler, USB Thumb Sürücüler, Kamera Media Kartlar, Disket ve diğer depolama aygıtlarından dosya kurtarabiliyor.

İndirinUndelete Plus


5.SoftPerfect File Recovery
Özgür ve güçlü bir dosya kurtarma yazılımı olan bu program 1 GB dosyayı ücretsiz olarak kurtarıyor. Tüm dosya kaybı sorunlarını çözer.Geri Dönüşüm Kutusu’ndan silinmiş dosyaları da kurtaran yazılım aynı zamanda yazılım kazası, virüs saldırısı ve diğer bilinmeyen nedenlerle hasara yol ve kayba yol açılan dosyaları kurtarır.FAT12, FAT16, FAT32, NTFS/NTFS5, ext2/ext3 dosya sistemlerini destekler.

İndirinSoftPerfect File Recovery


4.TOKIWA DataRecovery
DataRecovery ücretsizdir ve çöp kutusundan bile yanlışlıkla silinen dosyaları geri getirir.FAT 12 , FAT 16, FAT 32 ve NTFSdosya sistemlerini destekleyen yazılım EFS ile şifrelenmiş dosyaları da kurtarabiliyor.



3.Pandora Recovery
Bazen bilerek yada yanlışlıkla önemli bir dosyayı sileriz. Sonra da o dosyaya ihtiyacımız olur. Çöp kutusundan sildiğiniz, shift+delete kombinasyonu ile sildiğiniz veya dos ortamından sildiğiniz dosyaları geri getirmek için silinen dosyalarınızı kurtarmak için Pandora Recovery yi kullanabilirsiniz.
Pandora Recovery ile silinen dosyayı kurtarmadan önce önizleme yapabilirsiniz, silinmiş dosyalar içinde arama yapabilirsiniz. Pandora Recovery  ile MP3, DOC/DOCX (MS Word 95-2007), XLS/XLSX (MS Excel 95-2007) ve PPT/PPTX (MS PowerPoint 95-2007) gibi dosyaları bulmak çok kolay.
İndirinPandora Recovery


2.PC INSPECTOR File Recovery
Program FAT 16/32 ve NTFS dosya sistemlerini desteklemektedir. Boot sektör veya FAT silinmiş yada zarar görmüş olsa dahi disk bölümlerini otomatik olarak bulur.
Dosyaları orjinal saat ve tarih ile yeniden yapılandırır. Yeniden yapılandırılmış verilerin kaydedilmesi için ağ sürücülerini de destekler.
Başlangıç adresi belli olmayan dosyaları da kurtarabilir. "Özel Kurtarma Fonksiyonu", aşağıdaki dosya formatlarını desteklemektedir:
ARJ, AVI,BMP, CDR, DOC, DXF, DBF, XLS, EXE, GIF, HLP, HTML, HTM, JPG, LZH, MID, MOV, MP3, PDF, PNG, RTF, TAR, TIF, WAV, ZIP
PC INSPECTOR File Recovery  FREEWARE bir programdır. Oldukça önemli bir iş yapan bu yazılım için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.



1.Recuva

Sisteminizden yanlışlıkla ya da bir virüs yoluyla silinen, gerekli dosyalarınızı bu programla geri alabilirsiniz.
Geri dönüşüm kutusundan kendi sildiğiniz resimleri ya da herhangi bir biçimde silinen dosyaları kurtarabildiği gibi, sistem hataları, arızalar sonucu silinmiş dosyaları da geri getirebiliyor. Dijital kamera, hafıza kartı ya da MP3 çalarınızdan sildiğiniz dosyaları da fazla zaman geçmediği takdirde kurtarabiliyorsunuz.
Dijital kamera, hafıza kartı ve MP3 çalarınızdan bir dosyayı sildiğiniz takdirde üzerine yükleme yapmamışsanız dosyaları kurtarabiliyorsunuz. Sisteminizden yanlışlıkla silmiş olduğunuz resim ve dosyalarınızı da bu programla kurtarabilirsiniz.
Program 128 MB belleğe sahip tüm Windows işletim sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır.
Ayrıca programın küçük boyutlu ve ücretsiz oluşu da kullanıcılar için büyük avantaj sağlıyor.


İndirin: Recuva




3 yorum:

  1. eğer verileriniz önemli ise bu tarz veri kurtarma programları kullanmayınız. Çükü bu tarz programlar 90% oranında başarısız olmaktadır.Bu tarz programlarla tarama yaptığınızda verileriniz ciddi anlamda zarar görebilir. Hatta kurtulamayacak duruma gelebilir.

    YanıtlaSil
  2. Bu yolları denedim ama maalesef verilerimi kurtaramadım.Bende en sonunda internetten yardım ararken dosyakurtarma.com adlı bir site buldum sağolsunlar çok ilgilendiler ve 1 tane bile kayıp yaşamadan tüm verilerim kurtuldu size de tavsiye ederim böyle programlarla uğraşmak kayba neden olabiliyor.

    YanıtlaSil